Nierpatiënten fietsen ruim veertien etappes van de Tour de France tijdens dialysebehandeling

Roermond / Stevensweert
Silke van Deelen

Nierpatiënten die een dialysebehandeling ondergingen in het Laurentius Ziekenhuis, fietsten de afgelopen twee weken ruim veertien etappes van de Tour de France via het Fietslabyrint.

Dat een dialysebehandeling al een hele tour is voor de mensen die het moeten ondergaan, weerhield de fietsenthousiasten niet om mee te doen aan de zogenaamde Tour de Dialyse. Deze door dialyseverpleegkundige Sandra van Braak georganiseerde activiteit stimuleert nierpatiënten om te blijven bewegen. In twee weken tijd fietsten de deelnemers tijdens de dialysebehandeling via het Fietslabyrint ruim veertien etappes van de Tour de France.

De overwinning was weggelegd voor Ben Bongers uit Stevensweert. Jan Dwarswaard uit Roermond eindigde op de tweede plek en Edith Franken op Melick op plaats drie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal