Drugsafval gevonden in Nationaal Park De Meinweg bij Herkenbosch

Lekkende vaten in de natuur bij Herkenbosch. © Track88

Herkenbosch -

De politie zoekt getuigen van de dumping van een grote hoeveelheid vaten met giftig drugsafval langs een bospad bij Rijstal Venhof in Nationaal Park De Meinweg bij Herkenbosch donderdagavond.

Jacqui Stroucken

Vlakbij de rijstal troffen brandweer en politie donderdagavond op meerdere plekken vaten met drugsafval aan die waren gedumpt door onbekenden. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat sommige vaten lekten en er sprake was van bodemverontreiniging in de natuur.

De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dumping in de natuur van de vaten met giftige stoffen. Mensen die iets verdachts hebben gezien, worden opgeroepen zich te melden.

Het maken van synthetische drugs zoals xtc is een chemisch proces. Wat na afloop overblijft, is giftig. Dumpingen van dit drugsafval hebben vaak milieuschade tot gevolg doordat de vaten lekken. Hoe groot de schade aan de natuur in dit geval is en wat de kosten voor het veilig opruimen van het afval zijn, is nog niet bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal