Reddingswerkers bevrijden mogelijke bankrover uit tunnel in Rome

 © Vigili del Fuoco

Reddingswerkers in Rome zijn onder grote publiek belangstelling acht uur lang bezig geweest met de redding van een man uit een ingestorte tunnel onder een straat in het centrum van de stad.

Redactie

De man wordt ervan verdacht samen met drie medeplichtigen de tunnel te hebben gegraven van een leegstaand winkelpand naar de kluisruimte van een bank in de straat, of mogelijk zelfs twee banken vlak bij elkaar.

De bende zou hebben willen toeslaan in het komende lange weekeinde waarin veel zaken gesloten zijn. Mariahemelvaart, 15 augustus, is een feestdag in Italië.

De man belde donderdag zelf de brandweer om hulp toen zijn tunnel het begaf. De reddingswerkers wisten de man van 30 jaar uiteindelijk te bevrijden. Hij bevond zich halverwege de straat op een diepte van zes meter. Hij is een man met een strafblad in verband met diefstallen. Drie vermoedelijke medeplichtigen zijn ook aangehouden, meldden Italiaanse media vrijdag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal