Bijrol Rachel Klamer op EK triatlon in München; Rani Škrabanja 20ste

Non Stanford wint de triatlon. © ANP / AFP

München -

Rachel Klamer heeft geen rol kunnen spelen op het Europees kampioenschap triatlon in München. De nummer 4 van de Olympische Spelen van Peking eindigde slechts als zestiende. Rani Škrabanja uit Cadier en Keer finishte in Duitsland als tweede Nederlandse op de 20ste plek.

RedactieBron: ANP

De Europese titel ging naar Non Stanford. De Britse liep in de derde van vier ronden weg bij haar medekoplopers. Voor de 33-jarige atlete uit Wales was het haar tweede grote titel nadat ze in 2013 al wereldkampioen werd. Op de Olympische Spelen van Rio 2016 eindigde ze als vierde. Dit jaar pakte ze met Wales zilver in de teamwedstrijd op de Gemenebestspelen.

De triatleten legden de olympische afstand af, die bestaat uit 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Op 9 seconden finishte de Duitse Laura Lindemann als tweede, het brons ging naar de Française Emma Lombardi. Klamer kwam 2 minuten en 23 seconden na Stanford binnen.

Klamer (31) was bijzonder teleurgesteld. „Het was een behoorlijk gat met de besten. Het ging moeizaam, bij het fietsen ben ik ook nog gevallen. Hier kwam ik niet voor”, aldus Klamer, die na het zwemmen (1500 meter) nog in een peloton zat op een halve minuut van een kopgroep. In die groep fietsten op dat moment ook nog Rani Skrabanja en Barbara de Koning. Skrabanja bereikte als twintigste de finish op 4.41 van Stanford. De Koning werd 37ste.

Marit van den Berg werd op een ronde gezet bij het fietsen en moest de wedstrijd verlaten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal