Twee agenten onwel na aantreffen chemische stof in woning Geleen, één aanhouding

 © Track’88

Geleen -

Bij een inval van de politie in een woning aan de Kluis in Geleen is volgens de brandweer vrijdag een behoorlijke hoeveelheid kwik aangetroffen. Twee politieagenten kwamen in contact met de chemische stof en raakten onwel. Andere hulpverleners moesten worden ontsmet.

Redactie

Een bewoner is opgepakt. Volgens de brandweer wordt kwik gebruikt bij de fabricage van synthetische drugs. Of dat hier ook het geval was, wil de politie nog niet zeggen.

Twee agenten raakten onwel en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De overige hulpverleners worden ontsmet in de brandweerkazerne. Volgens de brandweer blijft het gevaar beperkt tot de betreffende woning.

Een speciale dienst van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), was ter plaatse om de chemicaliën te onderzoeken. Medewerkers van de LFO droegen gasmaskers, en werden geassisteerd door brandweerlieden met persluchtmaskers. Het kwik zal veilig worden verwijderd door specialisten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal