Uitslaande brand verwoest deel van penthouse in Belgische Hasselt: bewoonster was er net gaan wonen

Hasselt -

Een uitslaande brand heeft zaterdag een deel van een penthouse verwoest in het Belgische Hasselt. De bewoonster had nog maar net haar intrek genomen in het appartement. Ze was niet thuis op het moment van de brand.

Dirk Jacobs/Geert Houben/Marij Wyers

De brand brak zaterdagochtend rond half twaalf uit in het appartement op de bovenste verdieping. De rookwolken waren in de verre omgeving te zien. De flat werd uit voorzorg ontruimd.

Jean Kerfs woont op de zesde verdieping en was zijn krant aan het lezen toen de brand uitbrak. „Ik zat op mijn balkon. Plots hoorde ik mensen op straat schreeuwen. Ik keek over de leuning van mijn balkon en zag dat op de verdieping boven mij een brand woedde. Meteen ben ik naar buiten gelopen.” Zaterdagmiddag iets na één uur mocht Jean terug naar zijn appartement. „Ik heb geen schade. Ook niet door het bluswater. Wat een geluk.”

 © Geert Houben/HBVL

Brandweerlieden hebben een gedeelte van de dakbedekking gesloopt omdat de brand daaronder smeulde.

 © Geert Houben/HBVL

„Het appartement op de zevende verdieping heeft wel veel schade”, zegt burgemeester Steven Vandeput van Hasselt. „De bewoonster was niet aanwezig, maar is snel op de hoogte gebracht. Er waren huisdieren aanwezig, maar die zijn gered.”

De oorzaak van de brand is onbekend. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen voor brandstichting.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal