Turnsters met Vera van Pol uit Tungelroy vierde in landenwedstrijd EK

 © ANP / ANP

Tungelroy -

De Nederlandse vrouwenploeg is bij de Europese kampioenschappen turnen in München als vierde geëindigd.

Redactie

Naomi Visser, Tisha Volleman, Vera van Pol uit Tungelroy en Sanna Veerman kwamen na hun rondgang langs de vier toestellen uit op een score van 156,464.

De titel ging naar de Italiaanse turnsters, die voor de tweede keer het beste team van Europa waren. De vorige keer gebeurde dat in 2006. Voor Italië, dat uitkwam op 165,163, kwamen onder anderen Asia D’Amato en Martina Maggio in actie, respectievelijk de nummers 1 en 3 van de meerkamp van afgelopen donderdag. Groot-Brittannië (161,164) eindigde als tweede.

Lees ook: Ervaren Van Pol is op EK kopvrouw van jong Nederlands team: ‘Turnen is de laatste tijd weer leuk, we hebben weer plezier met het team’

Voormalig Oranje-bondscoach Gerben Wiersma boekte een succes met Duitsland, dat de bronzen medaille (158,430) opeiste in de Olympiahalle. De Duitse vrouwen stonden niet eerder op het podium bij een teamwedstrijd op de EK. Het gaf het afscheid van turnster Kim Bui een extra feestelijk tintje.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal