Steenbergen pakt met estafettezwemsters EK-brons op 4x100 vrij

 © ANP / AFP

Zwemster Marrit Steenbergen heeft haar vierde medaille veroverd op de EK in Rome.

Redactie

De 22-jarige Friezin, die al drie keer goud pakte, hielp de Nederlandse estafetteploeg in het Foro Italico aan het brons op de 4x100 meter vrije slag. De rest van het kwartet bestond uit Kim Busch, Tessa Giele en Valerie van Roon.

Nederland lag lang op de vierde plaats. Slotzwemster Steenbergen, die een dag eerder de Europese titel had gepakt op de 100 vrij, rukte al snel op naar de derde plaats. Het lukte haar niet meer om Groot-Brittannië (goud in 3.36,47) en Zweden (zilver in 3.37.29) te passeren. Het Nederlandse kwartet eindigde als derde in 3.37,59.

Steenbergen pakte naast de individuele titel op de 100 vrij ook goud op de 4x200 vrij en 4x100 wissel gemengd. Ze kwalificeerde zich zaterdag als eerste voor de finale van zondagavond op de 200 vrij.

Lees ook: EK zwemmen: Popovici (17) verbetert 13 jaar oud wereldrecord 100 vrij

Bij de WK van eerder deze zomer in Boedapest eindigden Busch, Giele, Van Roon en Steenbergen op de zevende plaats op de 4x100 vrij. Op het vorige EK, ruim een jaar geleden in Boedapest, werd Nederland tweede op dit onderdeel. Toen had Steenbergen gezelschap van Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk (beiden inmiddels gestopt) en Kira Toussaint.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal