FBI concludeert: Alec Baldwin heeft trekker overgehaald

Alec Baldwin. © ANP/AFP

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft de trekker van het geweer op de set van de film Rust zeker zelf overgehaald. Dat heeft de FBI geconcludeerd, zo meldt ABC News.

Redactie

In oktober schoot Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins per ongeluk neer op de set van de western Rust. De acteur repeteerde met een wapen dat niet geladen hoorde te zijn, maar dat was het wel. De 42-jarige Hutchins stierf bij het incident. Ook de regisseur van de film raakte gewond. De politie in New Mexico, waar het voorval plaatsvond, heeft de zaak nog in onderzoek.

Lees ook: Geanimeerde video toont reconstructie schietincident op filmset ‘Rust’

Het was al enige tijd bekend dat Baldwin de trekker had overgehaald, omdat hij dacht dat er geen kogels in het pistool zaten. De FBI heeft het wapen onderzocht en geconcludeerd dat het inderdaad niet af kon gaan zonder dat iemand handmatig de trekker overhaalde.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal