Opbrengst MIVA kerkcollecte bestemd voor bereikbaar maken gezondheidszorg in Tanzania

 © MIVA Website

Simpelveld -

In het weekend van 27 en 28 augustus 2022 wordt er tijdens de missen in de parochies Simpelveld-Bocholtz en Ubachsberg gecollecteerd voor de stichting MIVA.

redactie

Dit jaar vraagt stichting MIVA via de parochies aandacht voor het bereikbaar maken van medische zorg voor de meest kwetsbaren in Tanzania.

Het ziekenhuis van pionier Geofrey biedt zorg aan mensen in een groot gebied in het westen van Tanzania. Bijna honderdduizend mensen verspreid over 24 dorpen zijn van de gezondheidszorg die het ziekenhuis biedt afhankelijk.

Het ziekenhuis doet aan zogeheten ‘outreach’-missies: doctoren en verpleegkundigen reizen af naar de omliggende dorpen en vertellen mensen over hoe ze ziektes kunnen voorkomen. Daarnaast moeten patiënten soms met spoed naar het grotere ziekenhuis in Mwanza, omdat het ziekenhuis in Sumve geen intensive care heeft.

De opbrengst van de collecte van 2022 is bestemd voor een auto voor Geofrey. Hij wil in Tanzania gezondheidszorg bereikbaar maken voor de meest kwetsbaren.

Stichting MIVA ondersteunt al 85 jaar lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zij helpen mensen in afgelegen gebieden voor wie medische zorg, onderwijs en andere basisvoorzieningen te ver weg zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal