‘Deze zomer meer Nederlanders verongelukt tijdens vakantie’

Een 52-jarige Nederlander overleed tijdens het wakeboarden op het Italiaanse meer Lago d’Iseo (foto).  © Getty Images/iStockphoto

Amsterdam -

De afgelopen weken zijn opmerkelijk veel Nederlanders tijdens hun vakantie om het leven gekomen. Instanties zien drukte door mensen die hulp vragen vanwege het overlijden van een dierbare in het buitenland. Dat meldt RTL Nieuws.

Bron: ANP

Een 19-jarige Nederlander overleed vorig weekend tijdens een wandeling in Italië. In de Franse Ardèche kwam kort daarna een echtpaar om het leven bij een val van een rots. Een 52-jarige Nederlander is overleden tijdens het wakeboarden op het Italiaanse meer Lago d’Iseo. En afgelopen dinsdag kwam nog een ervaren bergbeklimmer in de Zwitserse Alpen om het leven.

Hulp

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat er dit jaar 332 Nederlanders zijn overleden in het buitenland waarbij consulaire hulp is verleend. In de maand juli waren dat er 40. Consulaire hulp wordt verleend als nabestaanden hulp nodig hebben of als justitie betrokken is bij het overlijden.

Ter vergelijking: vorig jaar waren dat 283 aanvragen (tot en met augustus van dat jaar). In 2020: 271 en in 2019 stond de teller tot en met augustus op 278 aanvragen. De ANWB laat desgevraagd aan RTL Nieuws weten jaarlijks ‘enkele honderden Nederlanders’ hulp te verlenen in het buitenland vanwege een overlijden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal