Van Crooij evenaart record van snelste eredivisie-goal ooit

Vito van Crooij viert zijn treffer met assistent-trainer Nourdin Boukhari. © ANP

Vito van Crooij heeft zondagmiddag voor Sparta geschiedenis geschreven in de eredivisie. De Venlose aanvaller opende al na acht seconden de score en evenaarde daarmee het record van snelste doelpunt ooit op het hoogste niveau in Nederland.

Redactie

Sparta kwam in de openingswedstrijd van het seizoen niet tot scoren tegen Heerenveen (0-0), maar thuis tegen AZ was het meteen raak. Sparta koos vanaf de aftrap al snel voor een lange dieptepass van Younes Namli. Van Crooij dook op achter de verdediging, omspeelde keeper Hobie Verhulst en scoorde.

Van Crooij en Sparta zaten vervolgens nog even in spanning, omdat de grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de VAR keurde het doelpunt na het bestuderen van de beelden uiteindelijk toch goed.

Sparta viert de supersnelle goal van Van Crooij. © Proshots

Louis van Gaal was getuige van een historisch moment. De bondscoach zag vanaf de hoofdtribune van Het Kasteel toe hoe de Sparta-aanvaller raak schoot.

Het snelste eredivisie-doelpunt ooit stond veertig jaar op naam van Koos Waslander. De speler van NAC Breda scoorde op 20 maart 1982 al na acht seconden tegen PEC Zwolle.

Bekijk ook de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-08-11 - Komt Dat Schot Afl 01. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal