Lieske mag honderdste verjaardag vieren in voor diensten reeds gesloten kerk van Puth

Lieske Haenen-Renkens mocht haar honderdste verjaardag vieren in de reeds gesloten kerk van Puth. © Françoise Petersen

Puth -

Lieske Haenen-Renkens heeft de respectabele leeftijd van honderd jaar bereikt en mocht dat zondag vieren in de kerk van Puth, waar sinds Pasen officieel geen diensten meer worden gehouden.

Françoise Petersen

Omdat parochianen het godshuis nu zelf onderhouden, kon de honderdste verjaardag van Haenen-Renkens toch in de Canisiuskerk worden gevierd.

De mis werd feestelijk opgeluisterd door de Puther Senioren Kapel. Onder hun begeleiding zongen alle aanwezigen ook het ‘Lang zal ze leven’ voor de jarige. „Half Puth kwam naar mijn verjaardag. Ik heb genoten.”, zei Haenen-Renkens achteraf.

‘Half Puth’ vierde de verjaardag van Lieske Haenen-Renkens © Françoise Petersen

Of ze nog tips voor ons heeft om de honderd te bereiken? „Drink geen alcohol en snoep niet.” Al verklapte dochter Truus lachend dat er soms toch een pindarotsje in haar moeders mond verdwijnt.

Ook blijkt de honderdjarige vaste rituelen te hebben, die al beginnen bij het opstaan. Haar bed wordt opgemaakt, ze gaat ontbijten en leest elke ochtend De Limburger van voor tot achter. „Alleen de politiek sla ik over. Dat vind ik niets”, voegt ze er zelf vief aan toe.

Lees ook: Bewoners Puth houden de kerk op eigen initiatief open voor begrafenismissen: ‘Ik heb de klokken eens flink lang laten luiden’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal