Oude ambachten herleven op oogstdag in openluchtmuseum De Locht

Boeren dorsen het graan met een vlegel. © Museum De Locht

Melderslo -

Oude tijden herleven zondag 21 augustus op de oogstdag in openluchtmuseum De Locht in Melderslo.

Marcel van Lier

Boeren dorsen het graan met een vlegel, historische dorsmachines ratelen om de korrels uit de maiskolven te krijgen en er staan oude tractoren opgesteld.

Op de boerenmarkt staan kraampjes met zelfgemaakte jam en kruidenproducten zoals zalf en thee. In de kraam van Landschap Horst aan de Maas wordt verteld hoe het landschap rondom Melderslo veranderd is. Ook zijn er diverse ambachtslieden aan het werk, waaronder een leerbewerker en een klokkenmaker.

Aspergekoningin

In de middag vindt er een unieke ontmoeting plaats tussen de Duitse Spargellprinzessin van 2022 en de allerlaatste Nederlandse aspergekoningin uit 2019 en de Confrèrie d’Asperge Limbourgondië. Bij deze gelegenheid schenkt de Confrèrie de jurk van de Nederlandse aspergekoningin en een traditionele mantel aan Openluchtmuseum de Locht. Deze zullen worden tentoongesteld in het Aspergepaviljoen.

De oogstdag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 10,50 euro, kinderen van 6-16 jaar betalen 5 euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal