Broekhuizenaar Pepijn Lijnders brengt boek uit over ervaringen seizoen 2021-2022 bij Liverpool, voorwoord van Jürgen Klopp

Pepijn Lijnders (rechts) met Jürgen Klopp. © Getty Images

Broekhuizen/Liverpool -

Er is een boek op de markt verschenen waarin Pepijn Lijnders vertelt over zijn ervaringen van het afgelopen seizoen bij Liverpool. De Broekhuizenaar fungeert bij de Engelse topclub als assistent-trainer.

Het boek genaamd Intensity Inside Liverpool FC wordt uitgegeven door de voetbalclub zelf. Het voorwoord is geschreven door Jürgen Klopp, de man waar de 39-jarige Lijnders sinds het seizoen 2018-2019 de rechterhand van is. Samen wisten ze alles te winnen wat er te winnen valt.

Lees ook: Mokkende Wim Kieft vindt Pepijn Lijnders maar een ‘eng mannetje’ en krijgt klop van Jürgen

Lijnders werkte eerder bij PSV en FC Porto voordat hij in de zomer van 2014 de stap naar Engeland maakte. In Liverpool begon hij als trainer van de Onder-16, maar werd hij door de toenmalige manager Brendan Rogers al snel naar de technische staf van het eerste elftal gehaald.

Komst Klopp

Na het ontslag van Rodgers in de winter van 2016 bleef Lijnders onder diens opvolger Klopp bij de hoofdmacht. De Broekhuizenaar besloot begin 2018 echter terug te keren naar Nederland om als hoofdtrainer van NEC aan de slag te gaan. Geen succes, want aan het einde van het seizoen werd hij ontslagen wegen tegenvallende resultaten en keerde hij terug naar Liverpool waar Klopp hem promoveerde tot First Team Coach. Dit leidde tot grote successen met onder meer het winnen van de Champions League in 2019 en in 2021 de eerste landstitel sinds dertig jaar.

Het afgelopen seizoen won Liverpool de League Cup de FA Cup. Daarnaast werd het tweede achter Manchester City en ging de Champions League finale met 1-0 verloren tegen Real Madrid. Lijnders vertelt in zijn boek over deze jaargang.

Het boek is te verkrijgen via de website van Liverpool.