Roda heeft met Feyenoord-huurling Hartjes opvolger van Bouchouari al binnen

Lennard Hartjes. © Roda JC

Roda JC heeft zich versterkt met Lennard Hartjes. De 19-jarige middenvelder wordt één seizoen op huurbasis overgenomen van Feyenoord.

Maikel Suilen

Hartjes maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord in de wedstrijd tegen FC Luzern. De jeugdinternational kwam zeven jaar geleden in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club terecht en draaide in de voorbereiding mee met het elftal van Arne Slot.

Hartjes kan gezien worden als de opvolger van Benjamin Bouchouari. De middenvelder staat op het punt om te vertrekken naar het Franse Saint-Étienne en was om die reden ook afwezig in de laatste wedstrijd van Roda tegen Jong Ajax. De spoeling op het middenveld was sowieso al behoorlijk dun in Kerkrade.

Trainer Jurgen Streppel: „Met Lennard halen we een slimme en behendige speler in huis, die veel positieve dingen heeft laten zien bij Feyenoord en bij de KNVB. Hopelijk gaat hij dit ook in Kerkrade laten zien.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal