Bronzen medaille voor dansgroep U-nik Kidz uit Stein op wereldkampioenschap in Blackpool

U-nik Kidz. © ADC

Stein/Blackpool -

De groep U-nik Kidz van Angelia’s Dance Center uit Stein en Geleen is derde geworden op het wereldkampioenschap van de United Dance Organisation, dat zondag gehouden werd in het Engelse Blackpool. U-nik Kidz werd zo bovendien het beste Nederlandse team in zijn categorie: ‘Under 12 novice’.

Redactie

Dat lukte na veel maanden hard trainen. De groep moest zich eerst kwalificeren voor het WK. Dat lukte met podiumplekken bij het Belgisch én het Nederlands kampioenschap. Op het EK in Kalkar (Duitsland) werd U-nik Kidz vierde. De weken voorafgaand aan het WK in de Britse kustplaats, deden ze er nog een schepje bovenop qua training. Met een bronzen plak als resultaat.

„Getalenteerd en gedreven”, zegt instructrice Angelia Maassen over de groep van tien meiden in de leeftijd tussen de zeven en elf jaar. „Ze dansen overal, hun leven draait erom. Ze hebben plezier, maar willen ook presteren. Voor dit seizoen is het hoogst haalbare bereikt, op naar het volgende.”

De groep werd bij terugkomst in Nederland maandag bij Van der Valk onthaald en in het zonnetje gezet door burgemeester Marion Leurs. Zij kreeg daar de ‘Ball of Fame’ van de gemeente Stein.

Lees ook: Stein reikt opnieuw ‘Ball of Fame’ uit, kandidaten nomineren kan nu

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal