Bo Ummels teleurgesteld na laatste plaats op EK marathon: ‘Niet voldaan aan mijn verwachtingen’

Bo Ummels in München © ANP / ANP

SITTARD/MÜNCHEN -

Bo Ummels uit Maastricht is niet tevreden met haar optreden op de EK in München. De marathonloopster kwam als laatste vrouw binnen in een tijd van 3:00.56. Ummels had ondanks een maandenlange absentie meer verwacht van zichzelf.

Jack Martens

Al aan het begin van de wedstrijd voelde Ummels dat het een moeilijke dag ging worden. Ze kon het tempo van de laatste groep voor haar amper volgen en haar benen voelden snel leeg aan. Ummels: „Ook had ik moeite met drinken vanwege last in mijn maag. Ik had al snel door dat een goede tijd er niet in zat, maar ik wilde ten koste van alles uitlopen. De sfeer hier in München was geweldig en het is toch een EK.”

Teleurgesteld

Daarvoor moest de marathonloopster wel op haar tanden bijten. Bijna de hele wedstrijd liep ze alleen. En hoewel ze hoopte om niet helemaal achteraan te eindigen, gebeurde dat uiteindelijk toch. „Ik ben wel teleurgesteld en had me deze wedstrijd anders voorgesteld. Hoewel de voorbereiding niet super lang was, heb ik toch fijn naar deze wedstrijd toe kunnen werken. De gelopen tijd viel me dan ook zwaar tegen.”

De komende dagen zal Ummels gebruiken om te herstellen. Daarna zal ze met haar coach beslissen over het vervolgtraject. Het lijkt de atlete ‘fijn’ om nu eens voor een langere periode zonder blessures te kunnen trainen. „Eerst eens deze wedstrijd analyseren en kijken wat er beter kan. Hopelijk gaat het de volgende keer dan een stuk beter dan vandaag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal