Eerste Linner kampioenschap jeu-de-boules voor scholieren

 © ING Image

Linne -

De eerste editie van het Linner kampioenschap jeu-de-boules voor basisscholieren vindt plaats op zaterdag 3 september.

Redactie

Het sportieve evenement wordt gehouden in zwembad-speeltuin Weerderhof, in samenwerking met jeu-de-boulesclub ‘t Lèste Tikske. Er wordt gespeeld in drie categorieën: groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8. Hierbij geldt de indeling van het nieuwe schooljaar. Ook kinderen van buiten Linne kunnen meedoen en deelname is gratis.

De regels worden voor aanvang van het toernooi uitgelegd. Verder zijn er tijdens de wedstrijden voldoende leden van ‘t Lèste Tikske aanwezig om waar nodig de partijen te begeleiden. Iedere deelnemer speelt minstens vier wedstrijden van tien minuten. In de voorrondes wordt gespeeld door teams van twee spelers, waarbij telkens met een andere teamgenoot wordt gespeeld. Loting bepaalt welke spelers met elkaar en welke spelers tegen elkaar spelen. De wedstrijdresultaten worden voor iedere speler apart genoteerd.

Na de voorrondes spelen de drie beste individuele spelers van elke categorie twee wedstrijden van tien minuten om de plaatsen 1, 2 en 3. Na afloop vindt de bekeruitreiking plaats.

Inschrijven kan via jan.schuren@gmail.com of via het inschrijfformulier dat te krijgen is bij de toko van de Weerderhof.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal