5 voordelen voor een animatie video voor jouw bedrijf

© Pexels.com

We leven in een tijd dat de halve wereld dagelijks wel een of meerdere filmpjes op de laptop of telefoon bekijkt. Of dit nu via social media, YouTube of bijvoorbeeld in een Whatsapp groep is, we doen er allemaal aan mee. Video’s en beelden scoren nu eenmaal goed. Dit is dan ook een van de grootste redenen dat bedrijven tegenwoordig veelal gebruik maken van een bedrijfsfilm. Hierin kan een bedrijf perfect worden weergegeven, terwijl alle ins- en outs naar voren komen. Een optie in het laten ontwikkelen van een bedrijf is om animaties te gebruiken. Een zeer aantrekkelijke keuze, waarbij er tal van voordelen komen kijken. In dit artikel gaan we hier dieper op in en vertellen we aan de hand van 5 voordelen waarom het gebruik van een animatie video voor jouw bedrijf zo handig is.

Aangeboden door Donker Media

Wat is een animatie video?

First things first! Laten we eerst uitleggen wat een animatie video nu precies is. Een animatie video is namelijk een serie van digitale tekeningen die uiteindelijk in frames achter elkaar worden gezet. Deze worden vervolgens als filmbeelden gepresenteerd. Op deze manier lijkt het alsof de vormen lijken te bewegen. Op deze manier is de animatie video geboren. Een erg handig middel om jouw bedrijf uitstekend naar voren te laten brengen. Het laten ontwikkelen van een animatie video is overigens iets wat je het beste kunt uitbesteden aan een bedrijf als Donker Media.

1. Alles in beeldHet grootste voordeel van animatie is dat je werkelijk waar alles kunt creëren wat je wilt. Of dit nu gaat om een droom of een visie op de toekomst, je kunt het zo gek niet bedenken en het kan. Met name voor het laten zien van zaken die nog niet officieel bestaan of realistisch zijn, is het maken van een animatie video perfect. Denk hierbij aan nieuwe machines of bijvoorbeeld een bepaalde app.

2. De kleine detailsEen ander voordeel van een animatie video is dat je alle kleine details naar voren kunt laten komen. Hoe klein of groot een bepaald kenmerk of specificatie van een product ook moge zijn, in de animatie video kan je alles uitlichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk door de kleinste openingen te gaan en kun je inzoomen op welk aspect dan ook. Het fijne daarbij is dat je zelfs zaken aan het licht kunt brengen die je eigenlijk helemaal niet kunt zien. Wat te denken van bijvoorbeeld elektriciteit? Doordat je dit soort zaken zichtbaar kunt maken is het eenvoudig om de werking van een bepaald product perfect weer te geven.

3. Geen ongewenste praatsessiesIn een film voor bedrijven wordt vaak veel gepraat, zonder dat er direct diep wordt ingegaan op een bepaald product. Het voordeel van een animatie video is dat er weinig gesproken tekst nodig is. Je kunt namelijk bijna alles van het product middels beelden weergeven. Het fijne hieraan is dat je tijd kunt besparen. Tijd die de gemiddelde kijker niet eens neemt voor het bekijken van een video van pakweg een minuut. Kortom, een animatie video is de perfecte manier om visueel een boodschap over te brengen.

4. Jouw eigen stijlEen animatie video kun je volledig in jouw eigen huisstijl laten maken. Het fijne aan zo’n dergelijke video is dat je alle kleuren en kenmerken van jouw bedrijf eenvoudig kan toepassen. Je kunt het logo bijvoorbeeld gemakkelijk meerdere malen terug laten komen of op een bepaalde manier in beeld laten komen. Daarnaast kun je altijd spelen met de kleuren, waardoor mensen bij het zien van die kleuren wellicht direct aan jouw bedrijf moeten denken.

5. Ingewikkelde zaken simpel makenSoms is het erg lastig een ingewikkeld iets eenvoudig uit te leggen. Het is zoeken naar de juiste woorden, waarna het nog maar de vraag is of het hierna wel duidelijk is. Door gebruik te maken van animatie kun je zelfs de meest ingewikkelde informatie over apparaten en machines eenvoudig uitleggen. Het eerder genoemde voorbeeld met elektriciteit is hier een perfect voorbeeld van. Ga maar eens uitleggen dat een machine alleen werkt als kabel x en kabel y op een bepaalde manier met elkaar in verbinding moeten staan. Door dit in een animatie te zetten begrijpt de gemiddelde Nederlander veel sneller wat er nu eigenlijk bedoeld wordt.

Een animatie video: de weg naar succes!Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van de grootste voordelen van een animatie video voor jouw bedrijf. Met een animatie video kun je net wat meer, zonder dat er onnodige en onduidelijke informatie wordt verspreid. Mensen houden van beeld en korte boodschappen. Zeker om het eerder laten afhaken van potentiële klanten te voorkomen, is het laten maken van een animatie video voor jouw bedrijf misschien wel de kortste weg naar succes!