Dronken automobilist uit Roermond met 2-jarig kind op achterbank van de weg gehaald in Maasbracht

 © Getty Images

Maasbracht / Roermond -

Een 42-jarige dronken automobilist uit Roermond is maandagavond laat van de weg geplukt in Maasbracht. Op de achterbank van het voertuig zat een 2-jarig kindje.

Redactie

Agenten zagen een auto over de Stationsweg slingeren in Maasbracht. Ook gaf de bestuurder geen richting aan. Reden voor agenten om de automobilist een stopteken te geven. Het duurde echter even voordat de man het teken zag en stopte.

Bij een ademtest ter plaatse bleek de automobilist te veel gedronken te hebben. De 42-jarige man werd daarop overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zijn partner en het 2-jarig kindje bleven achter in de auto. De bestuurder blies 720 ugl op de ademanalyse, waar maximaal 220 ugl is toegestaan. Hij moest dan ook zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van acht uur voor alle voertuigen.

Sleutels ingeleverd

De bestuurder gaf aan dat hij hoe dan ook zijn dochter naar huis wilde brengen en dit dus ook ging doen. Agenten besloten daarop de vrouw in te lichten en ook aan een ademtest te onderwerpen. Omdat zij 1060 ugl blies, kreeg ook zij een rijverbod. Om eventuele misdrijven te voorkomen, zoals toch rijden met een rijverbod op zak, leverde de vrouw de autosleutels in bij de politie. Na het ontnuchteren kreeg het stel de sleutels dinsdagochtend weer terug.

Omdat de bestuurder en de partner zwaar onder invloed waren van alcohol en een 2-jarig kindje op de achterbank hadden, heeft de politie melding gemaakt bij Veilig Thuis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal