Grote Prijs van Australië volgend jaar begin april

 © ANP / EPA

De Grote Prijs van Australië in de Formule 1 staat volgend jaar begin april op de agenda. De organisatie meldt dat de race op zondag 2 april verreden wordt. Dit jaar werd de race op Albert Park in Melbourne op zondag 10 april gehouden

ANP

Voorheen begon het Formule 1-seizoen in Melbourne, maar dit jaar stond de GP van Australië als derde op de kalender, na Bahrein en Saudi-Arabië. De grand prix trok in april verspreid over vier dagen bijna 420.000 bezoekers. Dat was de grootste menigte tijdens een sportevenement in een weekend ooit in Australië. Wereldkampioen Max Verstappen viel uit, Ferrari-coureur Charles Leclerc pakte de winst in Melbourne.

In juni tekende de GP van Australië een contract tot en met 2035. Met een nieuw contract op zak gaat Melbourne het circuit de komende jaren verder moderniseren. Zo worden de faciliteiten in de pitstraat en de paddock verbeterd.

De kalender voor volgend jaar is nog niet openbaar gemaakt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal