Onderneemsters uit Sittard in actie voor koelcel Éngele van Zitterd-Gelaen

Jolanda Simons en Monique Zandkuijl-de Jong (rechts) vragen al een tijdje aandacht voor het koelprobleem van de Éngele van Zitterd-Gelaen © Françoise Petersen

Sittard -

Al bijna een jaar kampen de Éngele van Zitterd-Gelaen met een gebrek aan koelruimte. Een groep Sittardse onderneemsters biedt nu hulp aan het vrijwilligersinitiatief dat arme gezinnen ondersteunt.

Paul Dolhain

Niet alleen de hoge temperaturen, ook het feit dat er steeds meer gezinnen gebruikmaken van ‘de Éngele’, zorgt ervoor dat er zeer dringend behoefte is aan extra koelruimte in de vestiging aan de Pastoor Jacobsstraat in Sittard. „Zo’n negen jaar geleden hebben we ons als vrouwelijke ondernemers bijeen gepakt. Om kennis te delen, maar ook om elkaar te helpen”, vertelt Pascal Verjans over de naamloze groep Sittardse onderneemsters, die zich officieus de Power Vrouwen noemen.

Monique Zandkuijl, één van de vrijwilligers van ‘de Éngele’, heeft zich onlangs aangesloten bij de onderneemsters. „Ze vertelde over de hoeveelheid groente en fruit die ze binnenkrijgen, maar niet kunnen koelen. Toen hebben we besloten te helpen.” De komende periode worden daarom door de hele gemeente Sittard-Geleen posters gehangen, collectebussen geplaatst en op social media aandacht gevraagd voor de actie. „In totaal hebben we 15.000 euro nodig voor een nieuwe koelcel. Dat moet toch lukken.”

Doneren kan ook via: www.evzg.nl

Lees ook: Éngele van Zitterd-Gelaen slaken noodkreet voor meer koelruimte

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal