Kogel door de kerk: smaakmaker Bouchouari maakt overstap naar Frankrijk en levert Roda behoorlijk bedrag op

Benjaming Bouchouari in de voorbereiding op het lopende seizoen. © Pro Shots -Erik Pasman

Kerkrade -

Het kondigde zich al enige tijd aan, maar dinsdag kwam de officiële bevestiging: Benjamin Bouchouari vertrekt bij Roda JC. De middenvelder maakt de overstap naar Saint-Étienne dat uitkomt op het tweede niveau in Frankrijk.

Maikel Suilen

De Marokkaans jeugdinternational (20) liep twee jaar geleden binnen in het Parkstad Limburg Stadion, groeide uit tot één van de smaakmakers en levert de club nu een behoorlijke transfersom op. Met de overstap van Bouhouari is naar verluidt een bedrag van om en nabij de één miljoen euro gemoeid.

Fantastische deal

Trainer Jurgen Streppel, tevens technisch manager van Roda, wil over de hoogte van het bedrag niets zeggen, maar spreekt van een fantastische deal voor de club. „Hij is twee jaar geleden hier binnengekomen, toen hebben we hem laten meetrainen en bleek hij al snel heel goed te zijn. Benji wilde graag een stap hogerop maken, maar had ook de wens om de club iets terug te geven. Vandaar dat hij zijn contract eind vorig jaar verlengd heeft. Wij hebben aangegeven daar best aan mee te willen werken.”

Lees ook: Totale verwarring bij absurde en beslissende strafschop voor Roda JC

Een deel van het transferbedrag vloeit naar voorgaande clubs van Bouchouari. Het is niet zo dat Roda het volledige bedrag kan herinvesteren in de spelersgroep. „Er komt natuurlijk wel een deel salaris vrij. En als we geld nodig hebben voor een transfer, gaan we daarover in gesprek binnen de club. Daar kan ik nu nog niets over zeggen”, aldus Streppel.

Opvolger

Het is wel duidelijk dat de trainer nog enkele versterkingen hoopt te halen in de laatste twee weken van de zomerse transferperiode. Met Feyenoord-huurling Lennard Hartjes werd maandag al de beoogde opvolger van Bouchouari gepresenteerd, maar de spoeling op het middenveld is nog steeds dun.

„Hartjes is heel comfortabel aan de bal, maar is ook nog erg jong”, aldus Streppel over de nieuwe aanwinst. „De transfer van Benji is natuurlijk ook fijn omdat andere spelers zien dat ze zich bij Roda kunnen ontwikkelen om vervolgens een volgende stap te maken. En zo willen wij als team ook doorgroeien naar een hoger niveau.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal