FvD mikt op september voor start eerste Forumschool

FvD-Statenlid Dekker, ex-topman van Rabobank, is samen met Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen en Peter van Duyvenvoorde (directeur van het Renaissance Instituut, het wetenschappelijk bureau van FvD) toegetreden tot een stichtingsbestuur dat als doelstelling heeft om kinderen lessen te gaan geven.  © ANP

Het ziet ernaar uit dat volgende maand de eerste basisschool van Forum voor Democratie zijn deuren opent in Almere, zegt Ralf Dekker tegen de NOS.

Redactie

Dekker is voor Forum lid van Provinciale Staten van Noord-Holland en speelt een belangrijke rol in het streven van de partij om eigen scholen te beginnen.

Het is de bedoeling dat de eerste privéschool in Almere komt te staan. „We hebben al een locatie en een eerste docent aangetrokken en de eerste achttien vooraanmeldingen zijn binnen.”

Volgens de initiatiefnemer is het voor 80 procent zeker dat de school in september kan beginnen. Dekker wil met twee of drie klassen beginnen.

Lees ook: Forum voor Democratie wil na de zomer starten met eigen scholen: wat gaan ze doen?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal