Pleinfestijn eerste gezamenlijke dorpsfeest voor Kessel en Kessel-Eik na corona

 © Fotografie Kuit

Kessel -

Voor het eerst sinds jaren krijgen Kessel en Kessel-Eik op zaterdag 3 september weer een dorpsfeest.

Marcel van Lier

Een comité dat bestaat uit vooraanstaande leden van verenigingen uit beide dorpen, treft momenteel de laatste voorbereidingen voor het gezamenlijke feest. „Tijdens de eerste bijeenkomst kwamen we al snel tot de conclusie dat er na de coronatijd grote behoefte was om weer samen te zijn”, laat Eric Zeelen namens de organisatie weten. „We wilden iets neerzetten voor de hele gemeenschap van Kessel en Eik zonder een beroep te doen op de lokale ondernemers. Want ook zij hebben het niet makkelijk gehad.”

Het eerste Pleinfestijn voor de inwoners van beide buurdorpen vindt plaats op de Markt in Kessel en begint om 16.00 uur, aansluitend op de Kesselse en Eikse Kids Zomer (KEKZ). Naast lokale DJ’S treden twee beginnende jongerenbands op. Decatalyzed speelt (hard)rock en andere stevige muziek en de BRBand begeleidt zangeres Lisa Selen met covers van toen en nu. De toegang is gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal