Door brandweer doodverklaarde man toch nog succesvol gereanimeerd door ambulancepersoneel in Duitse grensregio

 © Track’88

Ambulancemedewerkers hebben woensdagochtend met succes een man gereanimeerd na een brand in een camper in Grefrath, vlak over de Duitse grens bij Venlo. Brandweerlieden hadden het slachtoffer al doodverklaard.

Redactie

De brand in de camper brak rond twintig over acht uit. Omstanders alarmeerden de hulpdiensten en redden de bewoner. Eenmaal buiten zakte de man echter in elkaar. Omdat er geen hartslag meer werd gevoeld, verklaarden brandweerlieden het slachtoffer dood.

Ambulancemedewerkers lieten het er echter niet bij zitten en startten meteen met een reanimatie. Én met succes, na vijf minuten was er wonderwel toch weer een hartslag. De man is uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft het vuur geblust. De camper en de persoonlijke bezittingen van de bewoner raakten ernstig beschadigd. Hoe de brand kon ontstaan, wordt nog onderzocht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal