Niet eerder vertoonde werken van Piet Schoenmakers tijdens expositie in Panheel

Piet Schoenmakers. 

Panheel -

In zijn vroegere atelier in de watermolen van Panheel organiseert de Stichting Piet Schoenmakers een tentoonstelling met het werk van de bekende Limburgse kunstenaar in de weekenden van vrijdag 9 september tot en met zondag 11 september en vrijdag 16 september tot en met zondag 18 september van 13.00 uur tot 17.00 uur.

De tentoonstelling staat in het teken van werken uit het depot die niet eerder getoond werden. Piet Schoenmakers (1919-2009) ontwikkelde zich via de Roermondse Tekenschool en de Rijksacademie van Beeldende kunsten in Amsterdam tot een begenadigd tekenaar en graveur, bekroond met de Prix de Rome.

Hij was een veelgevraagd kunstenaar voor monumentale kunstwerken aan openbare gebouwen en voor particulieren. Schoenmakers bleef zijn leven lang tekenen, schilderen en boetseren en ontwikkelde tot op hoge leeftijd een omvangrijk oeuvre. Dit strekt zich uit van realistische via verbeeldende tot zeer abstracte kunstwerken. Uit het depot van de kunstenaar zijn dit jaar bijzondere kunstwerken geselecteerd.

Lees ook: Zelfs tot in Suriname is Beeselse keramiek te vinden en deze vrijwilligers proberen het aardewerk van de ondergang te redden

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal