Video: Tweede brand in een maand tijd bij bedrijf in Venray

Uitslaande brand met flinke rookontwikkeling bij bedrijfspand in Venray. © Edward Media

Bij houthandel Martens op industrieterrein Smakterheide in Venray is woensdagavond brand uitgebroken. Het is de tweede brand in een maand tijd bij het bedrijf. Het sein brand meester is donderdagochtend om tien over zeven gegeven.

Redactie

Eerder ging het mis op 21 juli in het bedrijf. Bij een uitslaande brand werd toen de gevel aan de achterzijde van het pand eruit geblazen en het plafond ontzet na een stofexplosie.

De hulpdiensten werden woensdagavond omstreeks kwart voor acht gealarmeerd over de uitslaande brand in het bedrijfspand aan de Macroweg. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling.

‘Grote brand’

De brandweer schaalde op vanwege de ‘zeer grote brand’ en rukte met meerdere voertuigen uit om het vuur te bestrijden. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Er is niemand gewond geraakt, zo bevestigt de woordvoerder van de brandweer. Niemand was in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. De omvang van de schade is op dit moment nog niet bekend.

Er is geen direct gevaar geweest voor omwonenden. Mensen hebben het advies gekregen om ramen en deuren gesloten te houden.

Brand meester

De brandweer is inmiddels begonnen met nablussen. Volgens Veiligheidsregio Limburg Noord gaat dit mogelijk gepaard met stank- en rookoverlast. Het sein brand meester is donderdagochtend om tien over zeven gegeven door de brandweer, maar de nabluswerkzaamheden duren naar verwachting tot donderdagmiddag.

Een deel van de Macroweg is afgesloten voor verkeer.

Bij Martens worden korrels geproduceerd voor pelletkachels.

 © Edward Media

 © Edward Media

Later meer

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal