Politie maakt automobilist rijbewijs en slagersmes afhandig

 © Politie

Valkenburg -

Politie Heuvelland heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die onder invloed van drugs onderweg was en bovendien een slagersmes naast zich had liggen. Ook het potentiële wapen werd afgepakt.

Redactie

De man werd staande gehouden, nadat agenten een verkeersovertreding constateerden. „Tijdens het gesprek met de bestuurder kwam ons direct een welbekende geur tegemoet, waarna wij een speekseltest afnamen. Die wees uit dat de bestuurder onder invloed van drugs reed”, meldt de politie.

De automobilist werd daarop gevorderd mee te werken aan een bloedproef, maar dat weigerde hij. Reden om het rijbewijs in te nemen en proces verbaal op te maken wegens de verkeersovertreding en bezit van het mes. „Het mes betreft een normaal keukenmes en is op zichzelf niet strafbaar om te hebben. Het is echter wel strafbaar om zulk soort messen op bepaalde locaties, waar ze geen nut hebben, bij je te hebben.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal