Brand bij Martens Venray is onder controle, nablussen duurt tot donderdagmiddag

 © Edward Media

Venray -

De brand bij het bedrijf Martens in Venray is onder controle. De brandweer is donderdagochtend vroeg begonnen met nablussen. Dat duurt tot laat in de middag, is de verwachting.

redactie

Samen met de eigenaar van de loods en een loader zal de inhoud van de loods eruit worden gehaald en worden afgeblust. Dit kan de komende uren zorgen voor mogelijke stank- en rookoverlast. Een gedeelte van de Macroweg blijft voorlopig afgesloten voor alle verkeer.

Woensdagavond brak brand uit in het bedrijf dat korrels produceert voor pelletkachels. Het was de tweede brand in korte tijd: eerder ging het mis op 21 juli. Bij een uitslaande brand werd toen de gevel aan de achterzijde van het pand eruit geblazen en het plafond ontzet na een stofexplosie.

De hulpdiensten werden woensdagavond omstreeks kwart voor acht gealarmeerd over de uitslaande brand. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling.

‘Grote brand’

De brandweer schaalde op vanwege de ‘zeer grote brand’ en rukte met meerdere voertuigen uit om het vuur te bestrijden. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Er is niemand gewond geraakt. Niemand was in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal