56-jarige Nederlander in rolstoel in Mallorca aangehouden voor mishandeling en diefstal

Ter illustratie. © ANP

Een 56-jarige Nederlander, die in een rolstoel zit, is in het Spaanse Palma de Mallorca opgepakt voor het mishandelen en bestelen van een 62-jarige Duitse toerist. Ondanks dat Joseff M. snel probeerde weg te komen, wist de politie hem snel aan te houden. Dit meldt de Spaanse krant Ultima Hora.

Redactie

Nietsvermoedend liep de Duitse toerist met zijn vrienden over het Plaza del Olivar, het centrale plein van Palma. Vrij onverwacht kwam de Nederlander op hem af, gaf hem een klap in het gezicht en stal zijn portemonnee. M. ging er snel van door, met de Duitse toerist bloedend en schreeuwend in de achtervolging. Omstanders keken verbaasd toe, zij hadden geen idee wat er precies gaande was.

Al snel kon de politie de man aanhouden. Zij waren toevallig op patrouille op het plein en hoorden de Duitse toeristen om hulp roepen. Doordat hij in een rolstoel zat, moest hij met een ambulance naar het politiebureau gebracht worden. M. wordt verdacht van beroving en mishandeling. Hij zit voorlopig vast terwijl de politie onderzoek doet.

Lees ook: Nederlandse agenten patrouilleren op Mallorca om feestende jeugd in toom te houden

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal