Fortuna-speelsters komen nog niet naar huis; Oranje onder 20 bereikt op WK de kwartfinale

Fortuna-speelster Dana Foederer (rechts) viert samen met doelpuntenmaakster Ziva Henry de 2-0. © Getty Images

Sittard -

Het Nederlands vrouwenelftal onder 20 heeft op het WK in Costa Rica de kwartfinale bereikt. Het betekent dat de vier Fortuna-speelsters in de selectie nog niet terugkeren naar huis.

Rob Sporken

Nederland was in de laatste groepswedstrijd met 4-1 te sterk voor Ghana en plaatst zich als nummer twee van de poule (achter Japan) voor de kwartfinales. Daarin is Nigeria de tegenstander.

Bij Oranje stond namens Fortuna alleen Dana Foederer in de basis. Samantha van Diemen was na haar rode kaart tegen de Verenigde Staten geschorst. Keepster Claire Dinkla en Charlotte Hulst startten op de bank. De aanvalster viel, net als in de eerste twee duels, wel halverwege in.

De Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Liz Rijsbergen (twee), Ziva Henry en Marit Auée.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger.

De spelers van Fortuna hoeven echt niet bang te zijn dat de eigen fans vanaf de tweede ring een krat Grolsch naar hun hoofd smijten. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal