Bioscoopketen Kinepolis profiteert van einde corona en Top Gun

 © WireImage

Gent
ANP

Bioscoopketen Kinepolis heeft in de eerste helft van dit jaar vijf keer zoveel bezoekers getrokken als in de eerste zes maanden van 2021. Het einde van de coronamaatregelen en enkele publiekstrekkers als Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion en Elvis zorgden voor meer bioscoopbezoek totdat hittegolven aan het begin van de zomer mensen weer thuis hielden.

Dankzij die grote films trok Kinepolis in juni meer bezoekers dan in dezelfde maand van 2019, het laatste jaar voor corona. Over het hele eerste halfjaar bleef het aantal bezoekers beperkt tot iets meer dan driekwart van voor corona.

Mensen die nu weer naar de bioscoop gingen gaven ook meer uit tijdens hun uitje. De gemiddelde omzet per bezoeker herstelde zich daardoor sneller en zit net onder de 95 procent van dezelfde periode in 2019. In het tweede kwartaal was de omzet hoger dan in dat laatste jaar voor corona. Verder profiteerde Kinepolis van de toename van zakelijke bijeenkomsten in zijn bioscopen.

In totaal boekte Kinepolis een bedrijfswinst van 68,2 miljoen euro en een nettowinst van 9,1 miljoen euro. Die goede resultaten zorgden ervoor dat het van oorsprong Belgische bedrijf zijn schulden gedeeltelijk kon terugbetalen. Nog altijd heeft de keten een schuldenlast van 450 miljoen euro, maar topman Eddy Duquenne is positief gestemd. Behalve naar grote ‘blockbusters’ verwacht hij dat het publiek binnenkort ook weer meer naar kleinere films komt en dat Kinepolis er financieel nog beter voor komt te staan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal