Workshops fotograferen met Nando Harmsen in Ospel

 © Nando Harmsen.

Nederweert -

Het Nationaal Park De Groote Peel biedt een inspirerend decor voor het maken van natuurfoto’s. Fotograaf Nando Harmsen laat tijdens workshops zien hoe de deelnemers foto’s kunnen maken op verschillende tijdstippen van de dag en in verschillende seizoenen.

De workshops starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. Er wordt op zaterdag 10 september om 12.30 uur gestart met de workshop ‘Peellandschap’. Een landschap fotograferen kan iedereen, een landschap op een goede manier fotograferen is een stuk moeilijker. Vaak vallen de foto’s tegen, omdat ze niet laten zien wat de fotograaf in kwestie ervaren heeft. Tijdens deze workshop leren deelnemers omgaan met het creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt om het landschap op een spannende manier vast te leggen.

Zonsondergang tot maanopkomst

De workshop ‘zonsondergang tot maanopkomst’ start op zaterdag 5 november om 14.00 uur. Het fotograferen van het landschap is niet altijd even makkelijk. Fotografen moeten de details van het landschap herkennen.

Nachtfotografie

De laatste workshop van 2022 start op zaterdag 19 november om 18.00 uur en heeft als thema ‘Nachtfotografie’. Fotograferen hoeft niet op te houden na zonsondergang. Zelfs als het duister is ingevallen blijft het mogelijk om landschappen te fotograferen. Tijdens deze workshop leren deelnemers de camera in het donker te gebruiken en te bedienen, waar ze op moeten letten, wat mogelijk is en waar liggen de grenzen van de camera.

Reserveren en meer informatie

Elke workshop duurt ongeveer vier uur en is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless systeem camera (of vergelijkbaar) die handmatig is in te stellen en een statief. Er wordt aangeraden om stevige schoenen en warme kleding aan te trekken. In de vroege ochtend en avond kan het flink koud zijn.

Voor meer informatie over materiaal, deelnamekosten en reserveren kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelen. Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.com.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal