Poetin-tegenstander dood aangetroffen in Washington: ‘Een mysterieuze zaak’

Rapoport werd gevonden voor zijn huis in Washington.  © GOOGLE MAPS

Een bekende Lets-Amerikaanse zakenman is dood aangetroffen buiten zijn flatgebouw in een chique wijk van Washington. De man zou een felle tegenstander zijn van Poetin, en zijn dood roept veel vragen op bij zijn nabestaanden. Dat meldt The New York Post.

Redactie

De 51-jarige Dan Rapoport werd volgens The New York Post zondagavond rond 21.00 ontdekt op de stoep voor zijn huis in de wijk Georgetown. Volgens de politie hadden ze een melding hadden gekregen van iemand „die uit het huis was gesprongen.” Dan Rapoport was een Lets-Amerikaanse zakenman die volgens The New York Post veel kritiek uitte op Poetin en de oorlog in Oekraïne. Rapoport runde in het verleden een nachtclub in Moskou.

De redacteur van de Russische site Tatler, Yuniya Pugacheva, beweerde dat Rapoport door zelfmoord om het leven was gekomen. Ook zei Pugacheva dat de hond van Rapoport in een nabijgelegen park werd gevonden. De hond zou een afscheidsbrief en contant geld bij zich dragen.

Vragen

De vrouw van Rapoport, Alena Rapoport, ontkent echter dat haar man zichzelf van het leven heeft beroofd. „Er was geen afscheidsbrief, hij heeft geen zelfmoord gepleegd.” Volgens Alena zouden de omstandigheden rondom de dood van haar man mysterieus zijn. Dan zou in de dagen voor zijn dood vreemde berichtjes hebben gestuurd, en op Facebook een opmerkelijke status hebben geplaatst. Ook werden volgens The New York Post bij het lichaam verschillende spullen gevonden die vragen oproepen. „Er lag een telefoon, een sleutelhanger, een koptelefoon en geld bij het lichaam. Gekker was de vondst van „een bril, een niet nader gespecificeerd stuk metaal, een oranje teenslippers, een zwarte hoed en een rijbewijs uit Florida.”

De politie in Washington onderzoekt de zaak.

Lees ook: Reeks rijke Russen overleden na inval in Oekraïne: ‘Ritueel in kelder met paddengif’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal