Drama voor Oscar Riesebeek: geen Vuelta na val in training

Oscar Riesebeek. © ANP/HH

Oscar Riesebeek zal vrijdag niet van start gaan in de Ronde van Spanje. De Nederlandse renner van Alpecin-Deceuninck heeft verwondingen aan zijn rechterhand opgelopen door een val donderdag tijdens een training. Daarmee komt het aantal Nederlanders dat deelneemt aan de Vuelta op dertien in plaats van veertien.

Redactie

Riesebeek liep bij zijn val een gebroken duim op aan de rechterhand, terwijl zijn ringvinger is ontwricht. Hij ondergaat volgende week een operatie in het ziekenhuis van het Belgische Herentals, zo meldt zijn ploeg. Alpecin-Deceuninck zegt nog niet te weten of het een vervanger aan de ploeg toevoegt.

Riesebeek (29) zou zijn debuut maken in de Vuelta, die vrijdag begint met een ploegentijdrit in Utrecht. Wel reed de wielrenner uit Ede al twee keer de Giro d’Italia.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal