Van Bommel met Antwerp naar gelijkspel in Istanbul

Van Bommel langs de lijn in Istanbul. © ANP/HH

Trainer Mark van Bommel heeft met Antwerp een redelijke uitgangspositie verworven voor een plaats in de groepsfase van de Conference League.

Redactie

De ploeg knokte zich in het uitduel met Istanbul Başakşehir van de play-offs van de voorronden naar een gelijkspel (1-1).

Dinis Almeida scoorde in de 88e minuut met een rake kopbal voor Antwerp. Mounir Chouia opende in de 51e minuut de score voor Istanbul Başakşehir. Hij passeerde met een mooie actie Almeida en liet doelman Jean Butez kansloos (1-0).

Basisplaats

Chouia miste in de 67e minuut ook nog een grote kans op 2-0. Jurgen Ekkelenkamp had een basisplaats van trainer Van Bommel gekregen, Vincent Janssen was geschorst voor het duel in de grootste stad van Turkije. De return is komende donderdag in het Bosuilstadion in Antwerpen.

Van Bommel is met zijn nieuwe ploeg Antwerp aardig begonnen aan het seizoen. Antwerp is na vier speelronden de enige club in de hoogste Belgische voetbalklasse zonder puntenverlies.

Lees ook: ‘Het moet heerlijk zijn deze dagen om Mark van Bommel te zijn; het is nu tijd voor geluk’

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-08-16 - Komt Dat Schot Afl 02. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal