Winnaar olympisch mountainbikezilver mist EK vanwege doping

 © ANP

De Zwitserse mountainbiker Mathias Flückiger, vorig jaar winnaar van het zilver op de Olympische Spelen en de WK, heeft positief getest op doping. Een dag voor de Europese titelstrijd in München kreeg de 33-jarige Flückiger te horen dat hij voorlopig geschorst is en terug naar huis moet.

Redactie

De 33-jarige mountainbiker werd begin juni Zwitsers kampioen. Hij testte bij die nationale kampioenschappen in Leysin echter positief op een anabole stof, zeranol. Dat staat op de verboden lijst van de mondiale antidopingorganisatie WADA. De Zwitserse wielerbond werd donderdag, een dag voor de EK-wedstrijd, ingelicht over de positieve dopingtest.

Flückiger pakte vorig jaar achter de Brit Tom Pidcock zilver op de Olympische Spelen van Tokio. Enkele weken later moest hij bij de WK in Italië ook genoegen nemen met de tweede plaats, achter zijn landgenoot Nino Schurter.

Namens Nederland doet alleen David Nordemann vrijdag vanaf 17.00 uur mee aan de mountainbikewedstrijd bij de EK in München.

Lees ook: Valkenburg krijgt wereldbeker mountainbike

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal