Voor het eerst elektronische controles tijdens Nacht van Venlo

Vanaf dit jaar wordt er gecontroleerd via de mobiele telefoon. © AC Gaef um Gaas

Venlo -

De Nacht van Venlo gaat met de tijd mee. Voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van elektronische controles via de mobiele telefoon.

Marcel van Lier

Om deelnemers hieraan alvast te laten wennen, is er op zaterdag 17 september een oefenrit in de middaguren. Deze start bij feestzaal ’t Ven aan de Straelseweg, waar vooraf uitleg wordt gegeven. De Nacht van Venlo is op zaterdag 15 oktober. De rally wordt voor de 55ste keer georganiseerd door autosportclub Gaef um Gaas. Deelnemers worden met hun auto aan de hand van opdrachten door de duisternis geleid. Waarbij onderweg wordt gecheckt of ze ook de route rijden die de uitzetter bedacht heeft. Dit jaar gebeurt dat met behulp van het Rallycheck-controlesysteem. In tegenstelling tot de laatste twee edities worden dit jaar weer twee trajecten verreden, met een pauze bij vertrekpunt Boostenhof.

Inschrijven kan via de website van de organisatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal