Concert koor uit Wroclwa in kerk Echt

Sint Landricuskerk in Echt. © Wikipedia.

Echt -

Het Wroclaw Baroque Ensemble geeft op maandag op 29 augustus, de vierde dag van de Heiligdomsvaart activiteiten, vanaf 20.00 uur een concert in de Sint Landricuskerk in Echt.

Het concert wordt gehouden in het kader van de concertreis Edith Stein.

Het is 130 jaar geleden, dat Edith Stein in het Poolse Wroclaw geboren werd in een Joods gezin. Ze studeerde onder meer filosofie en psychologie aan de universiteit van Freiburg filosofie. Zij bekeerde zich in 1922 tot het katholicisme. In Keulen trad zij in bij de orde der Karmelietessen. Samen met haar zus Rosa trad ze in 1938 in bij de Karmelietessen in Echt. Edith Stein werd vier jaar later vanuit Echt naar Auschwitz gedeporteerd, waar ze in datzelfde jaar overleed. In 1998 werd ze heilig verklaard.

Keulen, Parijs en Echt

Het professionele ensemble uit Wroclaw (Breslau) geeft in dit kader concerten in Keulen, Parijs en Echt. Onder leiding van Andrzej Kosendiak voert het ensemble muziek uit van de Poolse Renaissance en Barok. Dit op authentieke instrumenten als de gamba en de theorbe (langhals luit). De gezongen teksten worden tijdens het concert op een scherm geprojecteerd.

Het Wroclaw Baroque Ensemble is gevestigd in het Narodowe Forum Muzyki, NFA, een muziekcentrum, dat de thuisbasis is van meerdere professionele koren, orkesten en musici. Het centrum wordt gesteund door het Poolse ministerie van Cultuur, door de stad Wroclaw en de provincie Neder-Silezië.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal