Geen stop- en sneltreinen tussen Maastricht Randwyck, Valkenburg en Heerlen door werkzaamheden

 © Harry Heuts

Maastricht -

Zuid-Limburgse treinreizigers stuiten van woensdag 24 augustus tot en met vrijdag 2 september op ongemak. Er rijden in die periode ‘in fases’ geen treinen tussen Maastricht Randwyck, Valkenburg en Heerlen (RS18 en RE18).

Redactie

Aanleiding voor het uitvallen van treinen zijn spoorwegwerkzaamheden. „Er worden bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden”, laat vervoerder Arriva weten.

Maastricht Randwyck-Valkenburg

Tussen Maastricht Randwyck en Valkenburg komen van woensdag 24 tot en met zondag 28 augustus alle stop- en sneltreinen te vervallen. Arriva zet vervangende stop- en snelbussen in. „Reizigers tussen Maastricht Randwyck en Maastricht dienen gebruik te maken van de reguliere lijnbussen of overige treinen. In de vroege ochtend en late avond rijden er pendelbussen.”

Lees ook: Personeel NS gaat komende weken staken: 31 augustus vermoedelijk geen intercity’s in Limburg

Valkenburg-Heerlen

Op traject Valkenburg-Heerlen duurt de hinder van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september. Ook hier geldt dat stop- en sneltreinen niet zullen rijden. Arriva zet vervangende bussen in.

Wie met vervangend vervoer wil reizen heeft wel een geldig vervoersbewijs nodig. Kijk voor meer info of een reisplanner op arriva.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal