Kruys: ‘Niemand verwachtte iets van VVV voor het seizoen’

Rick Kruys. © Pro Shots -Stefan Koops

Venlo -

VVV-trainer Rick Kruys ziet tegenstander PEC Zwolle (zondag, 12.15 uur) momenteel als de beste ploeg van de eerste divisie. Dat laat de stand na twee duels ook zien. Zijn ploeg heeft echter evenveel punten, maar een iets minder doelsaldo dan de Zwollenaren die naar De Koel komen.

Qasim Hakim

VVV-PEC Zwolle is in ieder geval op papier een topper. Kruys kan er weinig mee. „Niemand verwachtte iets van VVV voor het seizoen. Nu staan we op zes punten na twee duels en gaat plots wel iedereen naar ons kijken. Dat heeft in Venlo wel iets losgemaakt. Mooi, maar we blijven gewoon onze koers varen die we van tevoren hebben bepaald. Het is natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen dat we op deze manier zijn gestart.”

Na Almere City en De Graafschap treft VVV dus één van de titelkandidaten. „PEC is op dit moment de beste ploeg van de eerste divisie. Ze hebben indruk gemaakt met hun manier van spelen in die twee wedstrijden, met een aantal ervaren spelers die het verschil kunnen maken.”

VVV - PEC Zwolle

Zondag, 12.15 uur

Vermoedelijke opstelling; Zima; Sedlacek, Ketting, Dirks, Janssen; Klaassen, De Boer, Verheijen, Johansson; Braken en Venema.

Niet inzetbaar: Dekker (geblesseerd).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal