Western Weekend in Meterik in volle gang

De re-enactment van de Amerikaanse Burgeroorlog. © Laurens Eggen

Meterik -

De vijftigste editie van het Western Weekend in Meterik, een evenement dat knipoogt naar het vroegere Wilde Westen in Amerika, is losgebarsten.

onze verslaggever

Na twee jaar van coronastilte staan de Meterikse velden deze dagen weer in het teken van het traditionele Western Weekend. Het is een bijzondere editie, want het evenement wordt alweer voor de vijftigste keer gehouden. De ingrediënten: livemuziek, schietwedstrijden, handelaren en een plein dat de sfeer ademt van het Wilde Westen.

Re-enactment

Eén van de hoogtepunten van het meerdaagse evenement, georganiseerd door de Meterikse schietvereniging Davy Crockett, is de re-enactment van de Civil War. Hierin worden veldslagen uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die van 1861 tot 1865 in de Verenigde Staten woedde, in historische kostuums nagespeeld. Vrijdagmiddag werd er alvast geoefend. De voorstellingen vinden zaterdag om 14.00 uur en om 16.00 uur plaats voor het grote publiek. De jubileumeditie van het Western Weekend duurt tot en met zondag aan de Bergsteeg in Meterik. Alles is vrij toegankelijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal