Jumbo-Visma grijpt meteen macht in Vuelta; rode trui voor Gesink

Robert Gesink, trotse leider in de Vuelta. © ANP/hh

Jumbo-Visma heeft op de openingsdag van de Vuelta direct toegeslagen en in Utrecht de rode trui veroverd. De Nederlandse ploeg startte als laatste in de ploegentijdrit en klokte overtuigend de eerste tijd. Robert Gesink is de eerste drager van de rode leiderstrui.

Redactie

Met Primoz Roglic, de winnaar van de afgelopen drie Rondes van Spanje en drie Nederlanders aan boord onder wie Mike Teunissen uit Ysselsteyn, zorgde Jumbo-Visma voor dolenthousiaste gezichten in Utrecht, waar de start van de Vuelta door het massaal opgekomen publiek werd omarmd.

De renners van Jumbo-Visma slaan meteen toe in de openingsrit van de Vuelta in Utrecht. © ANP/HH

Bij het eerste meetmoment, na elf kilometer, werd al duidelijk dat Jumbo-Visma deze vrijdag de eerste slag ging slaan. De ploeg was liefst veertien seconden sneller dan QuickStep, dat tot dan toe het snelst was doorgekomen.

Zaterdag volgt de tweede etappe, die voert van Den Bosch naar Utrecht. Na de rit van zondag, met start en finish in Breda, gaat de Vuelta dinsdag verder in Spanje.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal