Beppie Kraft en Angelina Meijer zingen liedjes van vroeger en nu voor onderzoek naar Alzheimer

Beppie Kraft is ambassadeur van Alzheimer onderzoekfonds Limburg. © Archieffoto Rob Oostwegel

Maastricht -

Het Alzheimer onderzoekfonds Limburg een verzorgt woensdagavond 7 september een avondvullend programma ‘Teeke Zinge’ met Beppie Kraft en Angelina Meijer.

Redactie

Samen met deze twee zangeressen zingen gasten ‘leedsjes vaan vreuger en noe’. Mestreechse liedjes die niemand wil vergeten. Jan Janssen, bekende Maastrichtenaar en verhalenverteller, vertelt in zijn typerende humoristische stijl, een verhaal in het Limburgse dialect.

De betrokken partijen - Grand Café Soiron, Hans Coenjaerds (geluid), Angelina Meijer, Jan Janssen, Joep Servais (piano) en Beppie Kraft - doen dit geheel belangeloos.

Mensonterende ziekte

De opbrengst van deze bijzondere avond gaat naar Alzheimer onderzoekfonds Limburg. Daarmee steunen de gasten direct het wetenschappelijk onderzoek van Alzheimer Centrum Limburg van Maastricht UMC+. Onderzoek in Limburg vóór Limburgers. Maar liefst één op de vijf mensen krijgt deze mensonterende ziekte.

Ambassadeur

Beppie Kraft is al jaren ambassadeur van Alzheimer onderzoekfonds Limburg. „Als ambassadeur wil ik graag het taboe rond dementie doorbreken en meer aandacht vragen voor demente mensen en hun familie. Dat vind ik ontzettend belangrijk, want ik weet hoe verdrietig het is om het contact met iemand met dementie langzaam maar zeker te verliezen.”

Het Teeke Zinge begint om 19.00 uur in Grand Café Soiron in Maastricht. De deuren aan het Vrijthof gaan om 18.30 uur open. Tickets kosten 22,50 euro per persoon.

Kaarten bestellen kan via een e-mail naar: samenvooruitmetdementie@gmail.nl of bel naar (043) 4077 361.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal