Ontdek ‘bijzondere natuurwaarden’ tijdens wandeling door Curfsgroeve

 © Henk Heijligers

Meerssen
Redactie

Stichting Het Limburgs Landschap houdt zondag 28 augustus opnieuw een twee uur durende wandeltocht door de Curfsgroeve tussen Berg en Meerssen.

In de voormalige groeve werd ruim zeven decennia lang jaar mergel gewonnen. „Een deel is vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden afgesloten voor het publiek”, schrijft Limburgs Landschap.

Lees ook: Eropuit, maar dan net even anders: acht verrassende manieren om Limburg te ontdekken

De wandeling biedt deelnemers de kans juist dit deel van de Curfsgroeve onder leiding van een gids te bezoeken, maar is daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Goede wandelschoenen zijn dan ook verplicht, honden mogen niet mee. Het aantal deelnemers is beperkt, dus tijdig aanmelden wordt aangeraden.

Prijs: zeven euro (vijf euro voor leden). Begin: 10.00 uur. Startlocatie: parkeerplaats Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 in Meerssen. Reserveren is vereist en kan hier.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal