Bol pakt opnieuw goud en zet unieke prestatie op EK neer

Femke Bol op weg naar goud. © ANP/HH

Twee dagen na haar gouden medaille op de 400 meter heeft Femke Bol het ook op haar specialiteit laten zien. De 22-jarige Amersfoortse was de snelste op de 400 meter horden en voltooide daarmee een unieke prestatie.

Redactie

Niet eerder behaalde een atlete een Europese gouden medaille op zowel de 400 meter als de 400 meter horden. Bol veroverde woensdag het goud op de 400 meter in een bijzonder snelle tijd van 49,44 seconden. Op de 400 meter horden was ze de torenhoge favoriete. Normaal gesproken zou niemand haar van die unieke dubbel kunnen afhouden, want Bol is dit seizoen in Europa met afstand de beste op de ronde met de tien hekjes.

Bol veroverde vorige maand zilver op de 400 meter horden bij de WK in Eugene. Vorig jaar won ze brons op de Olympische Spelen. Ze is met een tijd van 52,03 houdster van het Europees record.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal