Vreedzame Krijger op tweede plek in verkiezing beste buitenkunstwerk

De Vreedzame Krijger in Venlo. © Hollandse Hoogte/Rob Engelaar

Venlo -

Het kunstwerk ‘De Vreedzame Krijger’ in Venlo is op een tweede plaats geëindigd in de verkiezing van het beste buitenkunstwerk van Nederland.

Redactie

Het beeld van kunstenaar Rik van Rijswick kreeg ruim 27 procent van de stemmen in de verkiezing opgezet door NPO Radio 4.

Ode aan de bevrijders

Als winnaar kwam ‘De Parachutist’ van Jits Bakker uit de bus. Dat standbeeld kreeg zo’n 45 procent van de stemmen. De sculptuur van Bakker staat in het beeldenpark van landgoed Beerschoten in de Bilt. Het beeld stelt een Airborne-parachutist voor en is bedoeld als een ode aan de bevrijders. Het leven van Bakker, wiens vader omkwam in Kamp Vught, werd getekend door de oorlog. Met De Parachutist gaf hij uiting aan zijn traumatische jeugdherinneringen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal