Oververhitte remmen toestel Eindhoven Airport na botsing met vogel

 © De Telegraaf

Een vliegtuig van Wizz Air dat zondagavond wilde vertrekken naar Boedapest vanaf Eindhoven Airport moest het opstijgen afbreken vanwege een botsing met een vogel, meldt een woordvoerder van de luchthaven.

Redactie

Toen het vliegtuig terug wilde taxiën bleken de remmen te heet, waardoor dit afgebroken moest worden. Meerdere eenheden van de brandweer kwamen ter plaatse.

De ongeveer 180 inzittenden zijn uit het vliegtuig gehaald, dat stil kwam te staan tussen de startbaan en het platform. Het is nog onbekend of het incident gevolgen heeft voor de rest van de vluchten en of het vliegtuig van Wizz Air zondagavond nog zal vertrekken richting Boedapest.

Een woordvoerder van de brandweer meldde eerder al dat de situatie onder controle was. Er is geen sprake geweest van brand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal